DTP - creatie grafica, design publicitar si pre-press - transformam ideea in produs

Servicii

Mob: 0725.544.498

Mob: 0728.249.974

E-mail: cere@4culori.ro

Aboneaza-te la
Newsletter!

Servicii - 4culori.ro

Servicii » DTP Creatie grafica

DTP Creatie grafica

DTP - creatie grafica, design publicitar si pre-press - transformam ideea in produs:

Prelucrarea imaginilor, care se face la o rezolutie de minim 300 dpi, trebuie sa fie obligatoriu in format grayscale sau CMYK (C=Cyan, M=Magenta, Y=Yellow, K=Black), pot contine culori speciale (spectrul Pantone) si se realizeaza cel mai des cu Adobe Photoshop sau Corel Photopaint.

Programele de grafica vectoriala (construita cu ajutorul descrierilor matematice prin care se determina pozitia, lungimea, directia liniilor folosite in grafica) sunt Adobe Illustrator si Corel Draw in care, de obicei, se fac ultimele retusuri inainte de a trimite documentul la tipar, cum ar fi, de exemplu, textele si elementele subtiri de culoare neagra trebuie sa fie K=100% si sa aiba proprietatea overprint (cerneala tipografica neagra - K - sa acopere celelalte culori - CMY - tiparite deja).

Adobe Acrobat Professional, Adobe Acrobat Distiller si programele de impozitie se folosesc pentru a pregati fisierul pentru imprimare in tipografie (offset sau digitala).

Pentru ca un document sa poata fi tiparit la calitatea dorita, trebuie sa contina semnele de potrivire si de taiere, scala de culoare, si sa se tina cont de finisarea finala unde este necesara taierea marginilor. Toate componentele unei pagini trebuie sa apara in intregime in cadrul ei, cum ar fi textele sau obiectele care nu se taie, acestea sa fie pozitionate la cel putin 3-5 mm de cadrul paginii finale (bleed de 5 mm). De asemenea, obiectele care se vor taia, trebuie sa iasa in afara cadrului paginii finale cu minimum 3-5 mm.

DTP Creatie grafica